Lions Sorø

ForsideKlubbenAktiviteterVi hjælperBilledgalleriNyttige sider

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?

Klik her for besøge Nextwave

Fakta om Lions

• Oprettet i USA i 1917 på en tid, hvor mange syntes, at verden behøvede mere medleven og mindre selvoptagethed.
  • Grundstammen er de lokale klubber.
  • Typisk med 20 til 40 medlemmer.
  • Kom til Danmark i 1950. I dag er der 314 klubber med tilsammen 7.200 medlemmer.
  • På verdensplan er der 1,3 millioner medlemmer fordelt på 45.000 klubber i mere end 200 lande.
  • Klubberne har en meget stor selvbestemmelsesret inden for nogle overordnede rammer.
  • Engagerer sig ofte i samfundets forhold, men ikke politisk og ikke religiøst.
  • Medunderskriver af FN's Charter og har som følge heraf fast sæde i forsamlingen.
  • Har tilsluttet sig FN's deklaration om menneskerettigheder og arbejder for samfundsforståelse og fred.
  • Blev i 2007 kåret af Financial Times som den mest effektive NGO (Non Governmental Organization).
  • Lions Danmark donerer årligt omkring 35-45 millioner kroner til humanitære formål. Disse penge fordeles suverænt af den enkelte klub og går til både internationale, nationale og lokale formål i nærområdet.
  • Protector for Lions Danmark er Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen.
  • Medlemmerne betaler et månedligt kontingent som indebærer at for hver tjent krone går 0% til administration, de indtjente midler går derfor ubeskåret til hjælpearbejde.
    For den enkelte klub går langt den størte del af de indtjente midler til lokalt humanitært arbejde.

Klik her for at sende en mail til Lions Danmark